For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Helsearbeiderfag for praksiskandidater HEA3103

Helsearbeider smiler og snakker med eldre mann.
Utdanningsnivå:
Yrkesfag
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
12 måneder
Innsendinger:
3 stk
Pris:
kr 15 900,-
Ekskl. bøker
Utdanningsnivå:
Yrkesfag
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Innsendinger:
3 stk
Studietilgang:
12 måneder
Pris: (Ekskl. bøker)
kr 15 900,-

Har du fem år praksis eller mer innenfor helse- og omsorgstjenesten? Ønsker du å formalisere kompetansen din, slik at du kan ta fagbrevet som helsefagarbeider? Kurset helsearbeiderfaget for praksiskandidater hjelper deg på veien.

Dette kurset forbereder deg til teorieksamen, som må være beståttførdu kan melde deg opp til fagprøven: HEA3103. Du melder deg opp til privatisteksamen via fylkeskommunen.  

I kurset får du:  

  • Opplæringsvideoer   
  • Diskusjonsoppgaver med andre studenter 
  • Anbefalte og relevante kilder som gir deg dybdekunnskap 
  • Eksamenstrening med tilbakemelding fra faglærer 
  • Eksamenswebinar 
  • Kontakt med lærer på chatten i nettskolen
  • Studieveiledning   

Alle våre studenter får også introduksjonswebinar for å komme i gang med studiene, og de kan ta kontakt med våre veiledere for hjelp med studieteknikk.  

Ta fagprøven som praksiskandidat

For å ta fagbrev som helsefagarbeider må følgende løp gjennomføres: 

Teorieksamen + praksistid + fagprøve = fagbrev

For å kunne ta fagprøven som praksiskandidat, må du kunne dokumentere til sammen fem års relevant arbeidserfaring. Det er Fagopplæringskontoret i fylket du bor i som vurderer yrkespraksisen din, og kan godkjenne deg som praksiskandidat. Tidligere relevant skolegang kan evt. inngå som en del av de 5 årene med praksis. Bestått fagprøve fører frem til fagbrev.   

Har du lite, eller ingen yrkespraksis innen faget, kan du gå veien som privatist med Helse- og oppvekst Vg1 og Helsearbeiderfag Vg2

Teorien du skal kunne på eksamen er den samme som elever på Vg2 helsearbeiderfag i ordinær videregående skole skal kunne. Forskjellen er at det på Vg2 er delt opp i tre ulike fag, med tre teori-eksamener. For praksiskandidater er de tre fagene slått sammen til et fag, med kun én tverrfaglig eksamen. 

Noen av temaene praksiskandidatkurset består av:  

  • Helse og livskvalitet 
  • Sykdommer og grunnleggende sykepleie 
  • Legemidler 
  • Psykiske lidelser og rusmisbruk 
  • Ernæring 
  • Førstehjelp 
  • Miljøvern 
Studietimer:
477

Programfagene tar utgangspunkt i kompetansemålene fra læreplanen HEA02-04.

For Helsearbeiderfaget kreves en særskilt teoretisk fordypning i henhold til læreplanen for Vg3 Opplæring i bedrift – Helsearbeiderfaget HEA03-03.

Som helsefagarbeider er du kvalifisert til mange spennende jobber:

  • ved sykehus
  • ved sykehjem
  • med psykisk helsearbeid
  • i kommunens hjemmebaserte tjenester
  • ved rehabiliteringshjem for rusmiddelbrukere
  • i andre institusjoner innen helse- og sosialsektoren

En Helsefagarbeider jobber med varierte arbeidsoppgaver innen praktisk pleie, omsorg og miljøarbeid i helse- og sosialtjenesten. Du hjelper pasienten med de fleste daglige gjøremål, fra personlig hygiene til klesskift og måltider, i tillegg til at du gir behandling. 

 

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

Fagfornyelsen innebærer en omfattende endring av alle læreplaner i den videregående skolen. De fleste fagene er de samme, men innholdet blir nytt. 

Innføringen av de nye læreplanene (LK20) startet i 2020, og først ut var fagene på Vg1. Det er nå bare de nye læreplanene på Vg1 som gjelder, og man kan ikke lenger ta privatisteksamen etter gamle læreplaner (LK06). Vg1-fagene du tar hos oss er oppdatert etter den nye lærerplanen. 

Vg2-fag: Siste eksamensgjennomføring er høsten 2022. Du som student vil få tilbud om å flyttes over til det nye kurset (LK20) når dette er klart. Det anbefales derfor å planlegge hvilke kurs du ønsker å avlegge eksamen i først, våre studieveiledere hjelper deg gjerne med dette.

Vg3-fag: Siste eksamensgjennomføring er høsten 2023. Det betyr at kurset du starter på hos oss i dag, må være fullført i sin helhet innen høsten 2023. 

NB! Avlegger du dine eksamener semesteret før siste mulige semester for eksamensgjennomføring, har du en sikkerhetsmargin og mulighet for konteeksamen, dersom du skulle være uheldig å stryke til eksamen eller om noe annet skulle inntreffe. 

Dette kurset forbereder deg til de teoretiske eksamenene i videregående skole. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året. Det er fylkene som arrangerer eksamen. Du må selv melde deg opp til privatisteksamen i det fylket du ønsker å ta eksamen i. Våre studieveiledere hjelper deg mer enn gjerne om du har spørsmål om påmelding til eksamen. Eksamensperiodene er i mai/juni og november/desember.

Du kan begynne kurset når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. Kursene inneholder fagstoff, øvingsoppgaver og interaktive oppgaver. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen. De fleste kursene har diskusjonsforum for studenter og eksamenswebinarer hvert semester. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Våre studieveiledere hjelper deg med råd om studieteknikk, eksamensoppmelding eller andre spørsmål om studiene. 

For videregående opplæring er det læreplanen, ikke pensum, som regulerer hvilken kompetanse studentene skal oppnå. Boklisten er derfor veiledende.

Til de fleste kursene er det anbefalt lærebøker, og dette finner du god informasjon om på kursenes introduksjonssider. Mange av lærebøkene på videregående opplæring finnes i digitale utgaver slik at du kan få tilgang til dem umiddelbart når du starter på kurset. En digital lærebok koster mindre enn papirutgaven.