Etter at du har tatt helse- og oppvekstfag Vg1, er neste steg på veien barne- og ungdomsarbeiderfag (BUA) Vg2.
BUA Vg2 består av fellesfag og programfag. Dersom du kun trenger programfagene, kan du ta denne pakken. Dersom du trenger fellesfagene i tillegg, velger du Barne- og ungdomsarbeiderfag Vg2. I tillegg må du sørge for å oppfylle kravene for yrkesfaglig fordypning (YFF). I enkelte fylker kreves det at yrkesfaglig fordypning er godkjent før man går opp til den tverrfaglige eksamen.
Er du usikker på hva du trenger av fag, sjekk med opplæringsetaten i fylket ditt. Har du gått på videregående skole tidligere, vet også skolen hvilke fag du har fra før.
Merk! Etter at du har bestått alle eksamener på BUA Vg2, må du jobbe i to år som lærling. På slutten av læretiden tar du en fagprøve, for å få fagbrev i barne- og ungdomsarbeiderfag.
Hva gjør en barne- og ungdomsarbeider?
Som barne- og ungdomsarbeider, arbeider du med pedagogisk tilrettelegging av skole og fritid for barn og unge i alderen 0 - 18 år. I jobben kommer du i kontakt med ulike mennesketyper og livssituasjoner; derfor er utfordringene mange og varierte. Utdanningen kvalifiserer deg til å jobbe med barn og unge innenfor for eksempel barnehage, barnepark, skolefritidsordning/ aktivitetsskole eller fritidsklubb.
Har du lang arbeidserfaring?
Har du lang arbeidserfaring innen barne- og ungdomsarbeiderfaget fra før, og kvalifiserer som praksiskandidat, kan du velge å ta Barne- og ungdomsarbeiderfaget, som forbereder deg til den teoretiske delen av fagprøven som barne- og ungdomsarbeider.