For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Ambulansefaget for praksiskandidater (AMB3103)

Gul ambulanse kjører raskt på en landevei i vinterlandskap.
Utdanningsnivå:
Yrkesfag
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
12 måneder
Innsendinger:
3 stk
Pris:
kr 15 900,-
Ekskl. bøker
Utdanningsnivå:
Yrkesfag
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Innsendinger:
3 stk
Studietilgang:
12 måneder
Pris: (Ekskl. bøker)
kr 15 900,-

Kurset passer for deg som har lang yrkespraksis innen ambulansefag, og som ønsker å formalisere denne kompetansen ved å ta fagbrev som ambulansearbeider. Kurset forbereder deg på teorieksamen som du må bestå før du går opp til fagprøven.

Ambulansearbeider fagbrev som praksiskandidat

Som ambulansearbeider, gir du omsorg til pasienter i vanskelige- og til tider livstruende situasjoner. Arbeidet handler om å observere pasienten og utføre ulike medisinske tiltak, under krevende forhold. Likevel oppfatter mange ambulansearbeidere jobben sin som svært meningsfylt.

Har du lang yrkespraksis innen fagområdet, og ønsker å ta fagbrevet som praksiskandidat, kan du velge dette kurset. Har du lite, eller ingen yrkespraksis innen faget, kan du gå veien som privatist med Helse- og oppvekstfag Vg1 og Ambulansefag Vg2.

Fagbrev som ambulansearbeider

For å ta fagbrev som ambulansearbeider må følgende løp gjennomføres:

Teorieksamen + praksistid + fagprøve = fagbrev

Her kan du lese mer om hvordan det er å ta fagbrev som nettstudent. 

For å kunne ta fagprøven som praksiskandidat, må du  kunne dokumentere til sammen fem års relevant arbeidserfaring. Det er Fagopplæringskontoret i fylket du bor i som vurderer yrkespraksisen din, og kan godkjenne deg som praksiskandidat. Tidligere relevant skolegang kan evt. inngå som en del av de 5 årene med praksis. Bestått fagprøve fører frem til fagbrev. 

Ta kontakt med oss om du er usikker på hvilket kurs som passer deg. 

Som ambulansearbeider, gir du omsorg til pasienter i vanskelige- og til tider livstruende situasjoner. Arbeidet handler om å observere pasienten og utføre ulike medisinske tiltak, under krevende forhold. Likevel oppfatter mange ambulansearbeidere jobben sin som svært meningsfylt.

 

Studietimer:
477

Du kan starte på kurset når det passer deg, hver dag, hele året. 

Du studerer i ditt eget tempo, når og hvor du vil. Du strukturerer studiene dine slik det passer din hverdag best, leverer så mange innsendingsoppgaver du ønsker og melder deg opp til privatisteksamen når du er klar for det. 

Dette får du: 

  • Tilgang til studentveiledere som kan kontaktes på telefon, chat eller e-post gjennom hele studietiden
  • Faglærer som du kan kontakte i nettskolen 
  • I nettskolen finner du lesestoff, videoer, begrepsforklaringer, oppgaver og refleksjoner 
  • Digitalt klasserom hvor du kan møte andre studenter som studerer det samme 

Les mer om hvordan det er å være nettstudent hos NKI Nettstudier

Som ambulansearbeider kan du jobbe innenfor helseforetak, kommuner, private organisasjoner eller bedrifter. Ambulansetjenesten er den forlengede arm av spesialhelsetjenesten og har ansvar for akuttmedisin utenfor sykehus. Sentrale arbeidsområder er

  • utrykning og transport av pasienter
  • undersøkelser
  • prioritering i akuttsituasjoner
  • igangsettelse av akuttmedisinsk behandling
  • rapportering og dokumentasjon
  • vedlikehold av kjøretøy og utstyr

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

Dette kurset forbereder deg til de teoretiske eksamenene i videregående skole. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året. Det er fylkene som arrangerer eksamen. Du må selv melde deg opp til privatisteksamen i det fylket du ønsker å ta eksamen i. Våre studieveiledere hjelper deg mer enn gjerne om du har spørsmål om påmelding til eksamen. Eksamensperiodene er i mai/juni og november/desember.

Programfagene tar utgangspunkt i kompetansemålene fra læreplanen AMB02-03.

For Ambulansefaget kreves en særskilt teoretisk fordypning i henhold til læreplanen for Vg3 Opplæring i bedrift – Ambulansefaget AMB03-02.

For videregående opplæring er det læreplanen, ikke pensum, som regulerer hvilken kompetanse studentene skal oppnå. Boklisten er derfor veiledende.

Til de fleste kursene er det anbefalt lærebøker, og dette finner du god informasjon om på kursenes introduksjonssider. Mange av lærebøkene på videregående opplæring finnes i digitale utgaver slik at du kan få tilgang til dem umiddelbart når du starter på kurset. En digital lærebok koster mindre enn papirutgaven.