Nettkurs i ambulansefag Vg2
Som ambulansearbeider må du ha god fysisk og psykisk helse. Et ulykkessted kan være kaotisk og uoversiktlig, du må derfor ha evnen til å holde hodet kaldt i stressede situasjoner. Arbeidet handler om å observere pasienten og utføre ulike medisinske tiltak, under krevende forhold. Men arbeidsdagen består også av rutineoppgaver, for eksempel transport til og fra behandlingssteder og kvalitetssjekk av ambulanse og medisinsk utstyr. Likevel oppfatter mange ambulansearbeidere jobben sin som svært meningsfylt.
- Ingen dager er like som ambulansearbeider, og en må kunne omstille seg raskt. Det er med på å gjøre denne jobben så spennende.
Student, Ambulansefag.
Hva er nytt i utdanningen
Utdanningen er nå i ny og enda bedre utgave:
- Ny design
- Forbedret struktur
- Nye videoer
- Flere interaktive oppgaver
- Økt eksamensfokus
Ambulansearbeider fagbrev
For å få fagbrev som ambulansearbeider må du først fullføre å bestå Vg1 og Vg2. Deretter er det læretid i to år. Når læretiden er over, går du opp til en fagprøve. Bestått fagprøve gir deg tittelen ambulansearbeider.
Eksamen og praksis
Ambulansearbeider Vg2 består av fellesfag og programfag. I tillegg må du sørge for å oppfylle kravene for yrkesfaglig fordypning, som betyr minimum 316 timer relevant praksis innenfor ambulansetjenesten.
Hvis du har gått på videregående skole tidligere og har noen av fellesfagene fra før, trenger du ikke å ta disse på nytt. Er du usikker på hva du trenger av fag, sjekk med opplæringsetaten i fylket ditt. Våre studierådgivere hjelper deg også gjerne! I tillegg til eksamen i hvert enkelt programfag, er det en tverrfaglig praktisk muntlig eksamen du må gjennom på ambulansefag Vg2.
Programfagene på ambulansefag Vg2 består av fagene under, du kan velge å ta hele pakken eller det enkeltfaget du trenger å ta.
Trenger du også fellesfagene; se Ambulansefag Vg2.
Har du lang arbeidserfaring innen ambulansefaget?
Har du lang yrkespraksis, kan du kvalifisere som praksiskandidat - se Ambulansearbeiderfaget.