For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Helse- og oppvekstfag Vg1, programfag

To ambulansearbeidere i røde uniformer står foran en gul ambulanse i solskinn.
Utdanningsnivå:
Yrkesfag
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
12 måneder
Innsendinger:
8 stk
Pris:
kr 15 900,-
Ekskl. bøker
Utdanningsnivå:
Yrkesfag
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Innsendinger:
8 stk
Studietilgang:
12 måneder
Pris: (Ekskl. bøker)
kr 15 900,-

Visste du at det åpner seg 11 dører etter Vg1 helse- og oppvekstfag? Og at sjansen er stor for at du blir attraktiv på arbeidsmarkedet når du er ferdig med utdanningsløpet ditt? Start på studiet allerede i dag.

Helse- og oppvekst Vg1, programfag nettstudium 

Nesten alt starter med Vg1 helse- og oppvekstfag. I alle fall for den som ønsker fagbrev innenfor en bransje med stor etterspørsel etter kvalifisert arbeidskraft. Hos oss i NKI kan du ta kursene som forbereder deg til de teoretiske privatisteksamenene som gjør at dørene åpner seg. Du kan starte allerede i dag.

Videre muligheter etter helse- og oppvekst Vg1, programfag

Etter gjennomført Helse- og oppvekstfag Vg1 kan du velge mellom følgende retninger hos oss:

Har du yrkespraksis fra før, kan du kvalifisere deg som praksiskandidat og oppnå fagbrev innen tilsvarende retninger:

Dyktige lærere 

På helse- og oppvekstfag har vi svært dyktige og dedikerte lærere, som alle vil at du skal lykkes på eksamen. De strekker seg langt for studentene sine, og er opptatt av vurdering for læring. Innsendingsoppgavene er tidligere gitte eksamensoppgaver, og tilbakemeldingene du får på disse vil være helt i tråd med hva som forventes av en god eksamensbesvarelse.  

På helse- og oppvekstfag har de aller fleste lærerne både lang og bred sensorerfaring. De vet hva som skal til for å lykkes på eksamen, både på skriftlig og tverrfaglig praktisk.

Det er Ann Hilde Bolstad som står bak selve innholdet i kurset. Hun har lang erfaring som helse- og oppvekstfagslærer i ordinær skole. I tillegg har hun skrevet iPRAKSIS, som er det mest brukte læreverket på Vg1 helse- og oppvekstfag. Det er også dette læreverket vi anbefaler.

Krav til yrkesfaglig fordypning

Du må selv sørge for at du oppfylle kravene for yrkesfaglig fordypning, det vil si minimum 210 timer relevant praksis innenfor helse- og oppvekstsektoren. 

Fellesfag kommer i tillegg til programfagene. Hvis du har gått på videregående skole tidligere og har noen av fellesfagene fra før, trenger du ikke å ta disse på nytt. Er du usikker på hva du trenger av fag, sjekk med opplæringsetaten i fylket ditt. Hvis du også trenger fellesfagene, er det denne kurspakken du trenger.

Helsefremmende arbeid er et av de tre programfagene på Vg1 helse- og oppvekstfag. Du kan ta helsefremmende arbeid som et enkeltstående kurs, eller som en del av Vg1 helse- og oppvekstfag - pakken. 

Helsefremmende arbeid består av følgende tema: 

  • Anatomi og fysiologi 
  • Kost og ernæring
  • Grunnleggende førstehjelp 
  • Hygiene og smittevern 
  • Fysisk og psykisk helse 
  • Folkehelse 
  • Ergonomi 
  • Læring, mestring og god helse 

Når du starter som student hos oss i NKI, blir du invitert til et introduksjonswebinar. I dette webinaret får du informasjon om hvordan du blant annet melder deg opp til eksamen – og hvordan du logger deg inn i studieplattformen, sender inn oppgaver, etc. Webinaret foregår live, så her er det mulig å stille spørsmål. 

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
197

Kommunikasjon og samhandling er et av de tre programfagene på Vg1 helse- og oppvekstfag. Du kan ta kommunikasjon og samhandling som et enkeltstående kurs, eller som en del av Vg1 helse- og oppvekstfag - pakken. 

Kommunikasjon og samhandling består av følgende tema: 

  • Omsorg og service 
  • Kommunikasjon og digital dømmekraft 
  • Sosial og kulturell kompetanse 
  • Konflikthåndtering 
  • Relasjonsferdigheter 
  • Observasjon og kommunikasjon 
Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
140

Yrkesliv i helse- og oppvekstfag er et av de tre programfagene på Vg1 helse- og oppvekstfag. Du kan ta yrkesliv som et enkeltstående kurs, eller som en del av Vg1 helse- og oppvekstfag - pakken. 

Yrkesliv i helse- og oppvekstfag består av følgende tema:

  • Profesjonell yrkesutøver 
  • Lover og regler 
  • Etiske dilemmaer 
  • Samfunnsendringer og teknologi 
  • Tverrfaglig samarbeid 
  • Organiseringen av helse- og oppvekstsektoren 
Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
140

Du kan begynne studiet når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. Kursene inneholder fagstoff, øvingsoppgaver og interaktive oppgaver. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen. De fleste kursene har diskusjonsforum for studenter og eksamenswebinarer hvert semester. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Våre studieveiledere hjelper deg med råd om studieteknikk, eksamensoppmelding eller andre spørsmål om studiene. 

Som privatist må du ta eksamen i alle fag, inkludert en tverrfaglig praktisk eksamen, HSF 1009, som utarbeides lokalt.

Dette studiet forbereder deg til de skriftlige, teoretiske eksamenene i videregående skole (vgs). Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året over hele landet, ved videregående skoler som har den studieretningen du tar utdanning på. Du må selv melde deg opp til eksamen via www.privatistweb.no eller ved Privatistkontoret i fylket ditt.

Fristen for påmelding er vanligvis: 

  • våreksamen er 1. februar
  • høsteksamen er 15. september
     

Du må selv melde deg opp i til eksamen i det fylket du ønsker å gjennomføre i. Fylkene har både forskjellige datoer for når de åpner for påmelding og forskjellige systemløsninger for påmelding.

Eksakt dato for oppmelding, eksamensdato og pris får du ved å kontakte fylkeskommunen.

All informasjon om eksamen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

 

Som privatist må du ta eksamen i alle fag. Dette studiet forbereder deg til de skriftlige, teoretiske eksamenene i videregående skole (vgs).

iPRAKSIS, tverrfaglig lærebok . ISBN: 9788203408380

For videregående opplæring er det læreplanen, ikke pensum, som regulerer hvilken kompetanse studentene skal oppnå. Boklisten er derfor veiledende.

Til de fleste kursene er det anbefalt lærebøker, og dette finner du god informasjon om på kursenes introduksjonssider. Mange av lærebøkene på videregående opplæring finnes i digitale utgaver slik at du kan få tilgang til dem umiddelbart når du starter på kurset. En digital lærebok koster mindre enn papirutgaven.