Hos oss i NKI Nettstudier kan du ta kursene som forbereder deg til de teoretiske privatisteksamenene som gjør at dørene åpner seg.
Dine muligheter videre etter helse- og oppvekst Vg1
Etter Vg1 velger du yrkesretning, og du kan velge mellom aktivitør, ambulansearbeider, apotektekniker, barne- og ungdomsarbeider, fotterapeut, ortopeditekniker, helsefagarbeider, helsesekretær, hudpleier og tannhelsesekretær.
Vg1 helse- og oppvekstfag består av fellesfag og tre programfag; Det er én eksamen per programfag, i tillegg til en tverrfaglig praktisk eksamen.
Helse- og oppvekst Vg1 nettstudium
I nettskolen er fagene bygget opp på en strukturert og ryddig måte, med blant annet videoforelesninger, ulike oppgavetyper og henvisninger til dybdelæring. I tillegg har vi en egen eksamensmodul, der vi prepper studentene våre til eksamen.
Dyktige lærere
I tillegg til godt og strukturert innhold i selve kurset, har vi i NKI Nettstudier svært dyktige helse- og oppvekstlærere. De har alle lang erfaring fra yrkespraksis og ordinær videregående skole. Flere av dem har også jevnlig oppdrag som sensor i sine fylker.
Det er lærebokforfatter Ann Hilde Bolstad som står bak denne utdanningen hos NKI Nettstudier. Hun har blant annet skrevet det mestselgende læreverket på Vg1 helse- og oppvekstfag, iPRAKSIS som ble utgitt av Aschehoug Skole til fagfornyelsen i 2020. Læreboka er tverrfaglig og brukes av nesten 70 prosent av alle helse- og oppvekstfag-klassene i Norge.
Krav for yrkesfaglig fordypning på helse- og oppvekst Vg1
Merk! I tillegg til programfagene, må du sørge for å oppfylle kravene for yrkesfaglig fordypning, som betyr minimum 210 timer relevant praksis innenfor helse- og oppvekstsektoren.
Fellesfagene på helse- og oppvekst Vg1
Fellesfag kommer i tillegg til programfagene. Hvis du har gått på videregående skole tidligere og har noen av fellesfagene fra før, trenger du ikke å ta disse på nytt. Er du usikker på hva du trenger av fag, sjekk med opplæringsetaten i fylket ditt. Hvis du ikke trenger fellesfagene, velger du denne kurspakken.