Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!
Den tradisjonelle måten å få et fagbrev på, er å gå to år på skole og to år i læra. Men det er faktisk ikke den eneste måten. Hvis du har jobbet i fem år eller mer innenfor helse- og oppvekstsektoren, kan du ta fagbrevet etter kun én eksamen.
- Det er mange som blir overrasket når de hører at de faktisk bare er én eksamen unna fagprøven, sier Madeleine Gjervan Hallum. Hun er studierådgiver i NKI Nettstudier og får ukentlig spørsmål rundt praksiskandidat-kursene våre. – Flere og flere ser verdien et fagbrev gir. Å gå fra ufaglært til faglært med fagbrev gir ofte en tryggere arbeidshverdag, uten frykt for oppsigelser. I tillegg øker lønnen normalt med flere tusenlapper i måneden.
Hos NKI Nettstudier har vi blant annet kurs for praksiskandidater som skal bli helsefagarbeidere, barne- og ungdomsarbeidere eller ambulansearbeidere. Eksamen gjennomføres som privatist i regi av fylkeskommunen, mens forberedelsene til eksamen foregår som fleksible nettstudier. Det er noe teori praksiskandidater må kunne for å få eksamen bestått, men det er ikke verre enn at man kan studere dette ved siden av fulltidsjobb.
Og det er kanskje derfor praksiskandidat-kursene våre er så populære. Teorien praksiskandidatene må kunne, presenteres hovedsakelig som videoforelesninger. Det gjør det enkelt å studere på farten, for eksempel til eller fra jobb eller mens man lager middag. I tillegg får man øvd seg på tidligere eksamensoppgaver, med tydelige tilbakemeldinger fra faglærere med sensorerfaring.
Start med Helse- og oppvekstfag Vg1 som danner grunnlaget for videre yrkesvalg og mulige karriereveier innen helse. Hos NKI Nettstudier kan du velge mellom følgende retninger etter Helse- og oppvekstfag Vg1: Barne- og ungdomsarbeiderfag Vg2, Helsearbeiderfag Vg2, Ambulansefag Vg2, Helseservicefag Vg2, Helsesekretær Vg3, og Tannhelsesekretær Vg3.