For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Eksamenstips fra faglærer Bjørnar

Mann smiler og sitter på en stol i et moderne innendørs miljø.

Nå er våren kommet, og for mange betyr dette at eksamensperioden er i full gang allerede. Vi har snakket med faglærer på bærekraft, Bjørnar som gjerne vil gi dere noen tips og råd til eksamen.

Hei, jeg heter Bjørnar G. Larsen og er lærer på NKI Nettstudier. Jeg var student selv for ikke så lenge siden, og tok master i miljøpsykologi og pedagogikk. Det er mange studenter som erfarer eksamen som stressende og krevende. Derfor har jeg samlet sammen noen tips og råd til hvordan dere kan mestre eksamen.

Før eksamen

Det er flere tiltak du kan gjøre før selve eksamen starter som gjør deg godt forberedt.

  1. Det viktigste er å ha god kontroll på faglig innhold.
  2. Se gjerne gjennom fagstoffet på canvas, eventuelle egne notater og tilbakemeldinger fra faglærer på innleveringsoppgaver.
  3. Kontroller at alt teknisk utstyr fungerer som det skal og at du kan logge inn på WISEflow.
  4. Det er lurt å forhindre distraksjoner som kan oppstå under eksamenen, som å for eksempel sende familien på hytta og planlegge installasjon av ny vaskemaskin en annen dag.

Under eksamen

Som nettstudent hos NKI Nettstudier vil du gjennomføre eksamen på nett, og som oftest med minimum 24 timer på deg. Legg mobilen i et annet rom når du jobber med oppgaven, og husk å ta en ting av gangen. 

  1. Åpne eksamensoppgaven så snart som mulig etter den utleveres, og les gjennom alle spørsmål nøye. Mitt tips er å gjøre dette igjen og igjen for hvert avsnitt du skriver - for å forhindre at du sporer av, og har en rød tråd gjennom besvarelsen.
  2. Svar på oppgavespørsmål først, definer sentral fagterminologi og drøft aktuelle eksempler etterpå.
  3. Bruk gjerne fagstoff fra canvas, andre kilder, og egne erfaringer. 
  4. Benytt rettskrivingsprogram og kontroller at besvarelsen tilfredsstiller krav for ordtelling og referanser.
  5. Ta en pause fra skjermen innimellom og få litt frisk luft og blodsirkulasjon. Sett på en alarm slik at du er sikker på at du får nok pauser. 
  6. Dersom tidsrammen på eksamensoppgaven tillater det vil jeg anbefale å ferdigstille oppgaven, og ta en pause før du leser gjennom - gjerne med nattesøvn imellom.
  7. Dersom du har et familiemedlem eller andre som kan lese gjennom før du leverer er det gull verdt!

Viktigst av alt, husk å ta vare på deg selv under eksamensperioden. Du yter best når du har tilstrekkelig søvn, spiser sunne måltider og får noe fysisk bevegelse.

Masse lykke til på eksamen!